Easiest Way to Make Yummy Moong masoor ki daal chawal

Moong masoor ki daal chawal. Moong masoor ki daal aur chawal ki recipie.plz like share & comment and also subscribe my channel. Hi Everyone My names is Yasmin Huma Khan. I am gonna show you how to make the Delicious Dish ( Moong Masoor Ki Daal ) at home.

Moong masoor ki daal chawal Daal Moong Masoor (Red and Yellow Lentils) - Yellow and red lentils belong to South Asia. These pulses have been used in this region for centuries. Learn Cooking Recipe of Moong Masoor ki Daal & Other Food Dishes Online. You can have Moong masoor ki daal chawal using 9 ingredients and 2 steps. Here is how you cook it.

Ingredients of Moong masoor ki daal chawal

  1. It's of ایک پاؤ مونگ مسور کی دال ل.
  2. It's of نمک حسبِ ذائقہ.
  3. You need of ایک کھانے کا چمچہ لال مرچ.
  4. You need of آدھا چائے کا چمچہ ہلدی.
  5. Prepare of ایک کھانے کا چمچہ زیرہ.
  6. It's of چار سے پانچ عدد ہری مرچیں لمبائی میں باریک کٹی ہوئی.
  7. Prepare of حسبِ ضرورت گھی تڑکے کے لیے.
  8. You need of آدھا چائے کا چمچہ پیسا گرم مصالحہ.
  9. You need of حسبِ ضرورت ھرا دھنیا.

Surfindia » Recipe » North India Cuisine » Uttar Pradesh » Moong Masoor ki Daal. Khari masoor ki daal is made from the whole form of masoor ki daal (or pink lentils). In its whole form, the lentils have a brown / black skin leading to this daal popularly The confusion arises because both are called as black lentils in English. How to cook khari masoor ki daal or black gram lentils?

Moong masoor ki daal chawal step by step

  1. دال کو نمک ہلدی اور لال مرچ ڈال کر پکنے کے لیے رکھ دیں جب دال تیار ھو جائے.
  2. تو اس کے اوپر باریک کٹا ھرا دھنیا اور گرم مصالحہ ڈال دیں پھر ایک پین میں گھی گرم کرکے زیرہ اور ھری مرچ کو ہلکا براؤن کر کے دال پر ڈال دیں مزیدار سی دال تیار ے اس کو ابالے چاول سلاد اور لہسن کی چٹنی کے ساتھ سرو کریں.

Mazedaar Daal Chawal, مزیدار دال چاول Rice with Daal Moong and Daal Masoor (PK). How to make Moong Masoor Daal with tadka. Easy tadke wali Moong Masoor Daal Recipe. This recipe for masoor moong daal is packed with flavor thanks to the generous addition of kadi pata and tadka of cumin seeds and whole red chilies. In November, I wrote about my love for Karachi and its food for TASTE and shared the recipe of my aunt's masoor moong daal.

Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "Easiest Way to Make Yummy Moong masoor ki daal chawal"

Post a Comment